בעת יצירת אתר וורדפרס, כולם עושים טעויות. עם זאת, כל טעות היא הזדמנות ללמוד ולהתפתח.
במהלך השנים, סייעתי למאות משתמשי וורדפרס להתחיל את אתר האינטרנט שלהם. בהקמת עשרות אתרי וורדפרס, למדנו להימנע מכמה טעויות וורדפרס נפוצות.
במאמר זה, אני חולק את החוויות האלה אתכם, כך שתוכלו להימנע מטעויות אלו, המטרה היא לעזור לכם ללמוד משגיאות של אנשים אחרים בעת יצירת אתר האינטרנט שלכם.
בחירת פלטפורמה שגויה
הטעות הגדולה ביותר שאנשים עושים כאשר מתחילים היא בחירת פלטפורמה לא נכונה. בעיקרון, ישנם שני סוגים של וורדפרס. ראשית, יש WordPress.com המהווה שירות אירוח בלוגים (גן סגור), ולאחר מכן יש WordPress.org פלטפורמה לבנייה ופיתוח של אתרים בניהול ובאחסון עצמי ללא תלות.
אם אתם מתכוונים לבנות אתר לעסק שלכם או בלוג מתקדם אתם צריכים להתחיל עם WordPress.org כי זה נותן לכם גישה לכל התכונות שאתם צריכים לניהול ופיתוח עצמאי.
קנייה יותר ממה שאתם צריכים
כדי להתחיל עם אתר וורדפרס, אתם צריכים בסך הכל שם דומיין וחבילת אחסון אתר וורדפרס.
הרבה חברות אחסון גדולות ביחוד אלו מחו"ל מנסים "לדחוף" שירותים נוספים, לא הכרחיים, בתשלום וזה מבלבל את בעלי העסקים הקטנים אשר רק מתחילים. שירותי ההרחבה עשויים לכלול הגנה על פרטיות, חשבונות דוא"ל נוספים מעבר למה שאתם מקבלים בשרת, שירותי אבטחה ועוד. אתם יכולים לדלג על כל הדברים האלה ולחסוך כסף. אם מאוחר יותר אתם מחליטים שכן צריך את השירותים האלה, אז תמיד אפשר לרכוש אותם מחברת האירוח שלכם.
צריך לדעת גם לבחור את חבילת האחסון המתאימה עבור אתר האינטרנט שלכם. עבור 90% של אתרי אינטרנט, חשבון אירוח משותף הוא די מספיק להתחלה ובהרבה מקרים גם להמשך.
אני ממליץ לכם מאוד להתארח בשרתים שלנו, שרתים מקומיים, איכותיים, מהירים, מאובטחים, עם מערכת לגיבוי אוטומתי והתקנת וורדפרס בקליק.
קראו כאן עוד על חבילות אחסון אתרי וורדפרס שלנו.
ככל שהעסק גדל, אתם יכולים לבחור לשדרג את תוכנית האירוח שלכם ולקבל יותר משאבים עבור האתר שלכם.
התעלמות מעדכוני WordPress
ראיתי הרבה מתחילים ואפילו משתמשי וורדפרס מנוסים, שאינם מעדכנים עדכונים באתר שלהם. רבים מהם מאמינים שזה יעשה שגיאות ויכול לשבור את האתר שלהם. ברוב המקרים זה לא נכון.
אתם יכולים יכול בקלות ובבטחה לעדכן את וורדפרס בלי לשבור את האתר שלך. אם לא תעדכנו אתם משאירים את האתר שלכם חשוף לפריצות אבטחה תוך שימוש בתוכנות מיושנות. זה לא רק WordPress, תוספי וורדפרס יש לעדכן גם באופן קבוע.
כמובן לפני כל עדכון יש לוודא או לבצע גיבוי מלא לאתר כזה שאתם יכולים לשחזר בקלות.
שימוש לא נכון בקטגוריות ותגים
טעות גדולה נוספת היא שימוש לא נכון בקטגוריות ותגים. חלק מהמשתמשים בסופו של דבר משתמשים בקטגוריות במקום תגים ולהיפך. ראינו אתרים עם עשרות קטגוריות ללא תגים בכלל. ראינו אתרים עם מאות תגים ולא קטגוריות בכלל.
קטגוריות הם תוכן העניינים של האתר שלכם. אם האתר היה ארון קבצים, קטגוריות יהיו המגירות שלו.
מצד שני, תגים דומים לדף האינדקס. אם האתר שלך היה ארון קבצים, תגים יהיו תוויות על תיקיות קבצים בודדים.
לפי ההסבר הזה סדרו את התוכן באתר שלכם, קודם חלקו לקטגוריות ולאחר מכן לתת תגים במידה ותרצו ארגון נוסף.
שימוש לא נכון בעמודים ופסוטים
לפעמים משתמשי וורדפרס מתחילים, משתמשים בפוסטים כדי ליצור את עמודי התוכן החשובים באתר שלהם. באופן דומה, חלק משתמשים בעמודים עבור מאמרים כאשר הם צריכים להשתמש בפוסטים במקום.
הרבה משתמשים מבינים את הטעות שלהם לאחר זמן מה כאשר האתר שלהם הופך להיות קשה לנהל.
בעיקרון, עמודים הם עבור דפים סטטיים שאינם משתנים לעתים קרובות כמו אודות, עמוד הבית, צרו קשר, שירותים, מדיניות הפרטיות, וכו'
מצד שני, הודעות הן עבור תוכן מבוסס זמן כמו חדשות, עדכונים, מאמרים ובלוגים והם תמיד מתאגדים תחת קטגוריה.
קראו את המדריך שלנו על ההבדל בין פוסטים לעמודים ומה אתם יכולים לעשות איתם.
בחירת מבנה קישורים permalinks נכון
בחירת ההגדרות הנכונות של כתובת האתר (מבנה קישור קבוע) עבור האתר שלכם חשובה באמת. שינוי מבנה כתובת האתר מאוחר יותר אינו קל, והוא יכול להשפיע באופן משמעותי על קידום האתר שלכם.
ממליץ לעבור לדף 'הגדרות' 'מבנה קישורים' באזור הניהול של וורדפרס ולבחור מבנה כתובת אתר המציג את שם הפוסט שלך בכתובת האתר 'מזהה פוסט'.
מדריך להגדרת מבנה קישורים בוורדפרס
בחירת תבנית נושא לא נכונה עבור האתר שלכם
אחד האתגרים הגדולים ביותר בבניית האתר הוא בחירת העיצוב הנכון לאתר שלכם.
עם אלפי תבניות עיצוב שם בחוץ, המשתמש המתחיל הממוצע מנסה ערכות נושא רבות לפני בחירת האחת הנכונה לו (כמעט כמו למצוא כלה) תהליך זה יכול אפילו להוביל את המשתמשים לבנות מחדש את האתר שלהם מספר פעמים.
כדי להימנע מכך, אנו ממליצים לבחור את ערכת הנושא הנכונה עבור האתר שלכם כבר מהתחלה. זה מאפשר למבקרים באתר שלכם להכיר את אתר האינטרנט שלכם, המותג שלכם, ואת הסגנון הייחודי שלו. עקביות והמשכיות של העיצוב ישפיעו מאוד על הכרה ואמינות למותג.
איך לבחור ערכת נושא מתאימה?
ובכן, כשמדובר בעיצוב אנחנו מעדיפים פשטות על נצנצים. זה עובד ממש טוב לא רק בשבילנו, גם אצל הרבה עסקים מקוונים מוצלחים.
אתם צריכים לבחור ערכת נושא שנראית נהדר אבל פשוטה המשלבת תשומת לב לפריטים הבאים:
- היא חייבת להיראות טוב באותה מידה בכל המכשירים (שולחן עבודה, נייד וטאבלטים).
- צריך להיות קל להתאים אישית, גמישות והסתגלות לצרכים שלכם.
- זה צריך לעבוד עם התוספים הפופולריים ועם בונה תוכן וויזואלי קל לשימוש.
- זה צריך להיות מותאם עבור ביצועים ומהירות.
אני מבין כי בתור משתמשים שאינם מקצועיים בבניית אתרים, ייתכן שלא תוכלו לבדוק את כל הדברים האלה בעצמכם. במקרה זה, אני ממליץ לבחור ערכת נושא מאתרי מכירה של תבניות פרימיום כמו themeforest.net
בחירת תוספים לא נכונים
הכוח האמיתי של וורדפרס מגיע עם התוספים שלה. ישנם אלפי תוספים חינם בספריית התוספים של וורדפרס, וניתן להתקין אותם בקלות עם כמה קליקים.
עם זאת, לא כל התוספים טובים. למעשה, כמה תוספים הם ממש רעים ויכולים להשפיע על הביצועים של האתר שלכם וגם על האבטחה. לעתים קרובות משתמשים מורידים פלאגין ממקורות לא מהימנים המכילים תוכנות זדוניות מוסתרות.
הנה כמה דברים שצריך לזכור בעת בחירת תוספים:
- להתקין רק תוספים מספריית התוספים של וורדפרס או חברות פיתוח תוספי וורדפרס עם מוניטין טוב.
- חפשו תוסף עם פופולריות גבוהה, ביקורות ופורומי תמיכה כי הם אינדיקטור טוב של איכות התוסף.
- בדוק אתרים ובלוגים מהימנים עבור המלצות לתוספים.
אי הסרת תוכן הדגמה
הרבה אנשים לא מוחקים את תוכן הדגמה המוגדר כברירת מחדל שנוסף על ידי התקנה חדשה של וורדפרס. זה כולל דף לדוגמה, פוסט שכותרתו 'שלום עולם', ותגובת ברירת מחדל. כמו כן תבניות פרימיום בדרך כלל מאפשרות לייבא תוכן דמו דבר שיכול להשאיר באתר שלכם הרבה עמודים ופסוטים דמה שלא קשורים לאתר ולתוכן שלו.
אי הסרת תוכן זה מאפשרת למנועי החיפוש לסרוק אותם לאינדקס. זה תוכן כפול או לא רלוונטי ומנועי חיפוש יכולים "להעניש" אתר עם תוכן כזה ולהוריד אותו בדירוג
באופן דומה, אנשים רבים אינם משנים את שורת ברירת המחדל של שם ותיאור האתר בהגדרות/כללי.
עליכם למחוק את כל תוכן ברירת המחדל/דמו ולעדכן את שורת שם/תיאור האתר, מכיוון שהם נראים לא מקצועיים ויוצרים רושם רע.
אופטימיזציה SEO וורדפרס
הרבה משתמשי וורדפרס נוטים להסתמך על הניחושים הטובים ביותר שלהם כשמדובר בקידום אתרי האינטרנט שלהם. חלקם מתעלמים לחלוטין מנושא קידום האתר SEO.
SEO (אופטימיזציה למנועי חיפוש) עוזר לכם לקבל דירוג גבוה יותר במנועי החיפוש, כך משתמשים נוספים יכולים למצוא את האתר שלכם. מנועי החיפוש הם המקור הגדול ביותר של התנועה עבור רוב אתרי האינטרנט. SEO הוא קריטי להצלחה של העסק שלכם באינטרנט.
קראו כאן עוד על נושא קידום אתרי וורדפרס
אתר פתוח למנועי החיפוש חשוף לכולם תוך כדי עבודה עליו
אנשים לעיתים קרובות משאירים את האתר נגיש לציבור ולמנועי החיפוש בשלב הבנייה. זה לא מקצועי ויכול לפגוע בעסק שלכם.
אתר נגיש לציבור ניתן לסרוק באופן אוטומטי והוא מאונדקס על ידי מנועי החיפוש בכל עת. המתחרים שלך יכולים למצוא אותו ולגנוב את הרעיונות שלך. הלקוחות שלך יכולים למצוא אותו ולראות את האתר בשלבי בניה ולא גמור. מנועי החיפוש יכולים להסיק ולקדם את האתר לפי התוכן הלא סופי או תוכן דמה וזו לא התחלה טובה ב-seo.
יש פתרון קל יותר כדי למנוע את הטעות הזו. כל שעליכם לעשות הוא לשים את אתר האינטרנט שלכם במצב תחזוקה במערכת תחת הגדרות/קריאה "לבקש ממנועי חיפוש לא לאנדקס את האתר" ולהוסיף תוסף בקרוב כדי לבנות ציפייה ולהסתיר פיזית ממבקרים את האתר הנבנה מאחורי הקלעים.
מקווה שמאמר זה יעזור לכם לא לעשות טעויות של מתחילים ולהתקדם לדברים החשובים לכם ולעסק שלכם.
השארת תגובה