וורדפרס היא מערכת ניהול תוכן הכתובה ב-PHP ומגיעה עם הרבה קבצים ותיקיות. בהתקנת המערכת נוצרים קבצים ותיקיות שונות, ייתכן שתתהו איזה קובץ אחראי לאיזו מטרה והיכן מאוחסן התוכן של האתר. במאמר זה נסביר את מבנה הקבצים והתיקיות בוורדפרס.
סקירה כללית של כל הקבצים והתיקיות של וורדפרס
ברוב המקרים, בניית אתר וורדפרס לא דורשת הכרה עם הקבצים או התיקיות. עבור רוב התכונות העריכה היא בממשק המשתמש. עם זאת, אם תבינו כיצד וורדפרס מאחסנת קבצים ותיקיות, תוכלו לפתור בעיות רבות עם מורכבות טכנית מעט יותר גבוהה.
קבצים ותיקיות בספריית השורש public_html של וורדפרס:
wp-admin/
(תיקייה)wp-content/
(תיקייה)wp-includes/
(תיקייה).htaccess
index.php
license.txt
readme.html
wp-activate.php
wp-blog-header.php
wp-comments-post.php
wp-config-sample.php
wp-config.php
wp-cron.php
wp-links-opml.php
wp-load.php
wp-login.php
wp-mail.php
wp-settings.php
wp-signup.php
wp-trackback.php
xmlrpc.php
ניתן לסווג את הקבצים הללו לארבע קבוצות: קבצי תצורה, תוכן, קבצי תוספים וערכות נושא וקבצי מערכת ליבה של וורדפרס.
קבצי הליבה מכילים את הקוד עבור כל תכונות הליבה של וורדפרס. לעולם אל תשנו אותם, כי בכל פעם שאתם מעדכנים את המערכת שלכם, קבצי הליבה של מוחלפים בגרסה החדשה שלה והשינויים שלכם יאבדו.
קבצי תצורה של וורדפרס
וורדפרס והתוספים שלה מאחסנים את רוב התצורות במסד הנתונים שלהם. לכן אפשר לשנות אותם בקלות בממשק האינטרנט של מערכת הניהול. עם זאת, תצורות מסוימות מאוחסנות מחוץ למסד הנתונים, למשל. נתוני הגישה למסד הנתונים עצמו או לתצורות המשמשות את השרת.
בהגדרת וורדפרס רגילה יש את קבצי התצורה הבאים:
.htaccess
קובץ תצורה, המגדיר בשרת האינטרנט שלך Apache2 (המנוהל ברובו על ידי מארח האינטרנט) את הקישורים הקבועים שהגדרתם בהגדרות > קישורים קבועים והפניות מחדש (באמצעות תוספים).
wp-config.php
מגדיר את כל ההגדרות הטכניות הגלובליות עבור הוורדפרס, כולל נתוני החיבור למסד הנתונים MySQL שבו משתמש האתר לאחסון תוכן רב. לפעמים תוספי וורדפרס משתמשים בהגדרות אלה כדי לאחסן מפתחות API על ידכם כמנהלים.
תוכן, תוספים, ערכות נושא ועוד בתיקיית wp-content/
התיקיה החשובה ביותר עבורכם היא wp-content/. היא מכיל את כל הקבצים שאתם, התוספים שלכם או ערכות הנושא מעלים או יוצרים. התיקיה קבועה. המשמעות היא שהיא לא תוחלף גם אם תעדכנו את מערכת וורדפרס.
בתוך תיקיית wp-content/ תמצאו את מבנה התיקיות הבא. לא כל התיקיות האלה תמיד קיימות, כי זה תלוי בשימוש שלכם, בתוספים שהתקנתם ובפרמטרים הטכניים של אחסון האתר שלכם:
languages/
: כל התרגומים למערכת וורדפרס ותרגומים של תוספים וערכות עיצוב שבהם אתם משתמשים. בדרך כלל תמצאו שם קבצי תרגום (קבצי PO).
maintenance/
: חלק מלוחות הבקרה של אירוח אתרים, כגון Plesk, משתמשים בתיקיות אלו ובקובץ maintenance.php כדי להגדיר איך האתר נראה כאשר מנהל האתר של וורדפרס מבצע תחזוקה (למשל עדכון וורדפרס).
plugins/
: כל התוספים המותקנים במערכת, בין אם מופעלים או מושבתים. לרוב התוספים יש תיקייה משלהם והמבנה של כל תוסף נראה שונה. אבל כל תוסף פשוט יכול להיות גם רק קובץ.
themes/
: כל ערכות הנושא המותקנות עבור האתר, הן בשימוש כרגע והן לא בשימוש. לכל ערכת נושא יש תיקייה משלה. אם אתם רוצים לשנות את הקוד של ערכת הנושא של וורדפרס, מומלץ מאוד להשתמש ב- child themes, מכיוון שכאשר מעדכנים ערכת נושא, התיקיה שלו מוחלפת בגרסה החדשה וכל השינויים יאבדו.
: משמש באופן זמני את מערכת וורדפרס כאשר מעדכנים את המערכת, ערכת נושא או תוסף. בדרך כלל התיקיה ריקה, אך במקרה נדיר של עדכון כושל, היא עשויה להכיל קבצים שאינם בשימוש מהעדכון.
upgrade/
uploads/
: כל ההעלאות בספריית המדיה של וורדפרס (למשל תמונות, סרטונים, אודיו, קובצי PDF. בנוסף לקובץ שהועלה, תיקיה זו מכילה גם כמה גרסאות וגדלים שונים של אותו קובץ. זה קורה מכיוון ש-WordPress משנה אוטומטית את גודל כל התמונות שהעליתם כדי להציג אותן בגודל אופטימלי.
תיקיות ספציפיות שתוספים יוצרים: תוספים מסוימים מוסיפים תיקיות משלהם, למשל. תוספי שמירה במטמון.
היכן מאוחסנים הפוסטים והדפים בוורדפרס?
אולי שמתם לב שבכל התיקיות הללו אין מאמרים, דפים או תוכן מסוגי פוסטים. הסיבה לכך היא שכל התכנים הללו מאוחסנים במסד הנתונים. זה יעיל יותר מבחינה טכנית ומעניק לכם אפשרויות נוספות, כגון צפייה בכל הגרסאות הישנות של התוכן שלכם.
השארת תגובה