לאתר אינטרנט יש המון שימושים עבור חברות ועסקים. מלבד הנראות התדמיתית שהוא מספק ללקוחות פוטנציאלים, אתר מספק גם אפשרויות של השארת פרטים או רכישה אונליין ללקוחות מתעניינים, מה שהופך אותו למקום הכנסה מרכזי של הרבה עסקים וחברות. אם הגרסה הנוכחית של האתר שלכם לא ניתנת לשינוי, לעדכון או להרחבה ככל הנראה שרף הצמיחה שלכם יהיה מוגבל מאוד ומתישהו לא תצליחו לבצע עדכונים חשובים למערכות באתר או לתוכן, מה שיעצור לכם את ההתקדמות.
יחד עם זאת, בעלי אתרים באופן טבעי לא ירצו לבנות את האתר שלהם מחדש משיקולים של עלויות או זמן השקעה. אבל, השינוי הוא בלתי נמנע ובעולמות הדיגיטל חובה להתעדכן מפעם לפעם בשינויים ולעשות התאמות בהתאם.
במאמר היום נדבר על בנייה מחדש של אתרי אינטרנט ולמה כל בעל צריך לבנות מחדש את האתר שלו כל כמה שנים.
מה זה בעצם בנייה מחדש של אתר אינטרנט?
בנייה מחדש של אתר אינטרנט זה לא לא תהליך מסובך. לוקחים את האתר הקיים ומשדרגים את הטכנלוגיות שבהן השתמשו, תכונות פונקציונאליות, חווית לקוח, נראות ועוד. על מנת להתאים את האתר הישן לחידושים שיש בעולם הדיגיטל. בנייה מחדש זה לא רק למצוא טכנולוגיות וחידושים שניתן להוסיף לאתר אלא גם למצוא את המערכת שיכולה לעשות את מה שהמערכת הישנה שלכם עושה רק בצורה טובה יותר.
במהלך הבנייה מחדש של האתר שלכם חשוב להתמקד בשיפור חווית המשתמש על ידי בניית פונקציונאליות שבאתר הישן לא ניתן לבנות. במידה והאתר שלכם נבנה על פלטפורמת WordPress (שהיא פלטפורמת קוד פתוח המתעדכנת בצורה תדירה), יהיה לכם משמעותית קל יותר לבנות את האתר מחדש וגם להתמודד עם שיפורים שתרצו להוסיף בהמשך.
למה כדאי לבנות מחדש את האתר כל כמה שנים?
1. שימוש בטכנולוגיה ישנה באתר הקודם
יש הרבה מערכות לבניית אתרים שהמשיכו עם בעלי אתרים עוד מהדור הקודם של תחום השיווק הדיגיטלי. בדרך כלל מערכות אלו או מערכות שנבנו בהתאמה אישית לאתר מסוים, יהיו יקרות להחלפה או לבנייה מחדש של האתר ולכן חברות רבות בוחרות לבנות ולפתח על גבי המערכת הקיימת. כיום ניתן להעביר כמעט כל אתר מכל מערכת למערכת מתקדמת יותר כדי לבנות על גבי התוכן והמבנה של האתר הקיים ולא להתחיל לבנות את האתר מחדש. בנוסף, בוני אתרים ומפתחים משתכללים עם הזמן ומתקדמים לעבוד על מערכות חדשניות יותר, אז אם האתר שלכם בנוי על מערכת מיושנת, תצטרכו למצוא מפתחים שמתמחים בדיוק במערכת זו וככל שהשנים יעבור המשימה הזאת תהפוך לקשה יותר.
נקודה נוספת שקריטית עבורכם אם האתר שלכם בנוי על מערכת מיושנת – לרוב המערכות הללו אין תמיכה אמיתית בטכנולוגיה או אפשרויות קוד פתוח וזה אומר שאם תרצו לבנות על גבי המערכת תצטרכו לפתח בצורה ידנית, מה שייקח זמן רב וגם יעלה סכום לא נמוך. ככל שתבנו יותר על גבי האתר הישן שבנוי במערכת המיושנת כך הוא גם יהיה כבד יותר, המערכת לא תפעל כמו פעם, הפונקציונליות תתחיל להיות בעייתית ויתחילו לצוץ לכם הרבה שגיאות. כשכל זה יקרה – התלונות מהגולשים יתחילו להגיע ופה הבעיה האמיתית תתחיל.
2. אפשרויות מתקדמות מוגבלות
אחד היתרונות של בניית אתר על גבי מערכת יותר פופולרית הוא כל הנושא של "קוד פתוח". מערכות לבנית אתרים open source מאפשרות למשתמשים בהם לפתח את המערכת בעצמם . כל זה מגובה בקהילה שתורמת, משפרת ומעדכנת את הטכנולוגיה. במילים אחרות, אם יש שגיאה – יש למי לפנות לעזרה. לטכנולוגיות קוד סגור אין את הקהילה הזאת והם מפותחים, נתמכים ומעודכנים רק על ידי החברה שעומדת מאחוריהם. ככה שישי להם משמעותית פחות פיצ'רים, תוספים ועדכוני מערכת. יחד עם זאת, גם אם אתם משתמשים במערכת קוד פתוח לבניית האתר שלכם, לא בטוח שיהיה לה קהילה ענקית מאחוריה ואפשרויות בנייה רבות מכיוון שהיא לא פופולרית. אם תבחרו במערכת כזאת ככל הנראה שתגיעו לאותו מצב כמו בעבודה עם המערכת הישנה באתר שלכם. ההמלצה שלי עבורכם היא למצוא את המערכת הטובה ביותר לבניית מחדש של האתר שלכם בהתאם לצרכים של האתר שהמומלצת מבין כולם בעיניי היא כמובן וורדפרס, המערכת הכי גדולה בתחום בניית אתרים מבחינת אחוזי שימוש, קהילה, תוספים והרחבות ועוד מגוון פרמטרים הממקמים אותה בטופ.
3. בנייה על הקיים תעלה לכם יותר מלבנות מחדש
אם אתם שוקלים לבנות מחדש את האתר שלכם, זה ברוב המוחלט של המקרים יעלה פחות מלתקן את המערכת הקודמת או לבנות עליה. ראשית, כמו שציינתי בסעיף הקודם, למערכות בנייה חדשות ופופולריות יש כמות גדולה של מפתחים שעובדים איתם, מה אומר שאם תשכרו מישהו לבנייה מחדש על מערכת כזאת, העלות תהיה נמוכה יותר מאשר למצוא מפתח של מערכת נדירה. שנית, ברוב המערכות החדשניות משתמשים בבילדרים של drag & drop ולא מפתחים הרבה באמצעות קוד (כי הרוב כבר קיים ובנוי), מה שמוזיל אפילו יותר את העלות שלכם.
לסיכום:
אמנם דיברנו הרבה על מערכות ישנות וכאלה שכבר לא בשימוש אבל לא רק באתרים שנמצאים במערכות כאלה אתם תרצו לבנות מחדש. אני אישית מכיר הרבה קולגות מתחום השיווק ובניית אתרים שמגיעים אליהם הרבה לקוחות בניית אתרי וורדפרס אחרי שבשנים האחרונות האתר היה על מערכת כמו מג'נטו או דרופל (שהן לא ישנות בכלל והן מערכות קוד פתוח המתעדכנות בצורה שוטפת). הבעיה עם מערכות מהסוג הזה היא שרמת הגמישות והנוחות במערכת היא מאוד נמוכה, מה שמרחיק הרבה בוני אתרים ומפתחים מהמערכות הללו.
סיטואציה זו גורמת לשעת פיתוח של מפתח מג'נטו לעלות לפעמים כפול 2 או 3 משעת פיתוח של מפתח וורדפרס. בין אם הפלטפורמה שלכם עוצרת את העסק שלכם מלצמוח, המשתמשים שלכם לא מרוצים מהאתר ומהכובד שלו או שגרוע מכך, האתר שלכם כבר לא עולה בכלל – ברוב הפעמים בנייה מחדש תפתור בעיות מהסוג הזה ותעלה לכם פחות כסף בטווח הארוך.
מאמר אורח
על הכותב
אור פיאלקוב, בן 38, מייסד ומנכ”ל משרד השיווק פיאלקוב דיגיטל, חברה המתמחה בפרסום בגוגל ומגוון ערוצים נוספים. מומחה פרסום ממומן בגוגל, מעביר סדנאות והרצאות בנושא שיווק בעזרת כלים מתקדמים לחברות וליחידים. הבעלים של EasyCloud אחסון בענן, חברה שמנגישה גוגל ענן ואת עולם אחסון האתרים בענן בעזרת Cloudways לכל אחד. דרך חברות אחסון הענן הגדולות בעולם עם ממשק נוח, אבטחת אתרים מקסימלית ומחיר מעולה.