הגולשים בדרך כלל מגיעים לאתר שלכם דרך גוגל. אבל איך מנוע החיפוש קובע איפה בדיוק תופיעו, מה זה קשור לאופן שבו בונים את האתר ומה עושים אם רוצים לשפר ביצועים? הנה כמה דברים קטנים אך בסיסיים שכדאי לדעת שיעזרו לכם בקידום העסק באינטרנט.
גוגל הוא שער הכניסה של האינטרנט. כגולשים, גם אם אתם לא משתמשים בדפדפן מסוג כרום, סביר להניח שברירת המחדל בדף הראשון שתפתחו יהיה מנוע החיפוש של ענקית התוכנה האמריקאית.
חוץ מזה, גוגל הוא גם מנוע חיפוש שפונים אליו באופן אקטיבי כדי להשיג מידע ולקבל גישה לאתרים. אפילו אם אנחנו יודעים מה הכתובת של אתר חדשות פופולארי כמו ynet.co.il, הרבה יותר סביר שנכתוב בגוגל רק "ווינט" או "חדשות" – מאשר שנשקיע בהקלדת הכתובת המלאה בשורת הדפדפן.
למה חשוב לדעת איך הגולשים מגיעים אלינו?
כבעלי עסקים בפרט או בעלי אתרי אינטרנט בכלל, קריטי שנדע מאיפה הגולשים הגיעו אלינו. פעם היה נהוג לשאול לקוחות "איך שמעת עלינו", אבל עכשיו אפשר ללחוץ על כפתור ולבדוק את זה.
גולשים יכולים להגיע לאתר העסק שלנו מכמה מקומות מרכזיים: מנועי חיפוש, רשתות חברתיות, באנרים, כתבות שיווקיות ועוד. מבין האפשרויות, גוגל ללא ספק נמצא באחד המקומות הראשונים.
מצד שני, האתר שלנו הוא כמובן לא היחיד שיש בגוגל. על רקע תחרות עם בעלי אתרים ועסקים מכל העולם, עלינו לפעול אקטיבית בקידום העסק באינטרנט, כמה שיותר גבוה – בין אם באופן ממומן או אורגני.
וורדפרס בונה לכם אתר שגוגל אוהב
בניית אתר וורדפרס תהיה דרך מעולה לייצר נוכחות מקוונת שמבוססת על דירוג גבוה במנוע החיפוש של גוגל. האלגוריתם שקובע איזה אתר ידורג באיזה מקום מאוד מעריך בניית אתרים לעסקים על בסיס וורדפרס. ויש לו סיבה טובה.
קודם כל, וורדפרס מאכלסת נכון להיום כ-35% מכלל האתרים ברשת ומעל 1.1 מיליון דומיינים נרשמים עבור וורדפרס כל חצי שנה. התוצאה היא שבגוגל מתייחסים לפלטפורמה הזאת מאוד ברצינות. מבחינתכם, בניית אתרי וורדפרס בצורה מקצועית כבר תתחיל ברגל ימין את מערכת היחסים שלכם עם גוגל.
שנית, וורדפרס מבינה כמוכם את החשיבות של גוגל והיא מוגדרת רשמית בתור SEO Friendly. מה זה אומר? שפוטנציאל הדירוג של אתרים שנבנו בוורדרפס גבוה ושמערכת ניהול התיכון עצמה בנויה כדי לחסוך עד 90% מבעיות הסריקה שקיימות באתרים אחרים.
בקיצור, מקסימום יעילות ומינימום התעסקות מצדכם.
האתר נבנה. מה עושים עכשיו? איך מקדמים אותו באינטרנט?
בשלב הראשון אפשר לנסות לקדם את האתר לבד, כמו למשל על ידי תוכן איכותי וממוקד, קישורים פנימיים וחיצוניים ופעולות טכניות שונות. בנוסף, ניתן להיעזר בשירות קידום אתרי וורדפרס לחיבור האתר לגוגל ופוש ראשוני לקידום, עם הכנה לפעילות SEO. בהמשך, יש כמובן מקום לשקול פנייה לבעלי מקצוע בתחום קידום אתרים ושיווק דיגיטלי, שיעזרו לשמור על המקומות הראשונים ולהביא עוד גולשים שיהפכו לעוד לקוחות.
בהצלחה!
2 תגובות
השארת תגובה
תוכן מעשיר, תודה
תודה רבה