אז בניתם אתר מרשים בוורדפרס, כזה שמאפיין בדיוק את מותג החברה שלכם ובו מוצגים שירותים או מוצרים שונים בצורה אטרקטיבית עבור הגולש. אולם, אתר אינטרנט דורש תחזוקה נכונה על מנת שהוא יוכל להיות עדכני, חדשני ולהתעדכן בעדכוני המערכת ולהתאימו לגרסאות חדשות שיוצאות מפעם לפעם.
כמו כן, ישנן תקלות שונות שיכולות להימנע בעקבות תחזוקה נכונה של האתר. לכן, חשוב להיות עם אצבע על הדופק ולבצע תחזוקת אתר וורדפרס בקפידה.
עדכוני מערכת ותוספים
מדי שנה, מערכת וורדפרס מוציאה כ-4 עדכוני גרסאות עיקריים. כחלק מהעדכונים, מפתחי התוספים למיניהם זקוקים לעדכן אף הם את התוספים במטרה לחבור יחד ולהתאימם לגרסאות החדשות. עדכון גרסאות באתר וורדפרס לצד תחזוקה נכונה יבטיחו לנו את היתרונות הבאים:
- שיפור אבטחת האתר
- ביצועים טובים יותר
- שדרוג חווית משתמש
- מניעת תקלות קטנות וגדולות כאחד.
- שיפור מהירות האתר
מה עושים במקרים של תקלות?
בעיות בתוספים הן מוכרות היטב לכל מי שמחזיק ברשותו אתר וורדפרס, במיוחד תקלה בשל – Internal Server Error שיכולה לקרות מהסיבות הבאות: תוסף פגום, תבנית פגומה, קבצים פגומים או ניצול מרבי של זיכרון PHP.
הפתרונות לתקלה:
ביטול כל התוספים הקיימים (בהמשך נסביר כיצד למצוא את התוסף הפגום), החלפת תבנית עיצוב, עריכת קובץ htaccess והגדלת זיכרון PHP.
על מנת לעלות על התוסף הפגום, יהיה עליכם לכבות את כל התוספים הקיימים, שאותם ניתן לכבות יחד בעריכה קבוצתית. במידה והתקלה הסתדרה מעצמה, רוב הסיכוי שישנה תקלה באחד התוספים, מה שמאלץ אתכם לבדוק היכן התקלה נמצאת על ידי הפעלה של כל תוסף בנפרד. לאחר שגילתם איזה תוסף מייצר את הבעיה, תוכלו להסירו או לפנות למפתחי התוסף ולבדוק מתי ייצא עדכון שיוכל לפתור את התקלה.
מה קורה אם האתר קורס בעת עדכון גרסא?
מדי פעם בעקבות עדכוני מערכת או התוספים האתר יכול לקרוס, ואז אין כל גישה למערכת. במקרה זה, תוכלו להיכנס לפנל האחסון שלכם – cpanel לתיקיית התוספים ולשנות את שם תיקיית התוספים לשם זמני שתבחרו. הנתיב של שינוי שם התיקייה הוא – public_html/wp-content/plugins. בתום שינוי שם התיקייה, בדקו אם האתר חזר לפעול כרגיל, במידה וכן, הווה אומר כי ישנה בעיה באחד התוספים ולכן עליכם להבין איזה תוסף מייצר את הבעיה: החליפו שם זמנית לכל אחד מהם, במטרה ללכוד את התוסף הבעייתי, אולם יש קודם לכן צורך לבצע כיבוי לכלל התוספים.
לסיכום, כחלק מתחזוקת אתר וורדפרס עלינו לבצע עדכוני גרסה באופן תמידי, כאשר יש צורך לזכור כי ישנם 4 כאלה בשנה. בכל מקרה של תקלה בתוספים לאחר עדכון הגרסאות, עליכם לבדוק היטב את מקורן באמצעות הכלים שהוזכרו. במקרה שהתקלה אינה נפתרה, תמיד תוכלו לפנות לצוות שלנו שיסייע לכם לפתור תקלות במטרה לתחזק את האתר בצורה נכונה ולספק לגולש חווית גלישה נוחה ומהירה.
3 תגובות
השארת תגובה
תודה רבה על הטיפ עזר לי מאוד
האם חייבים לעדכן מערכת ותוספים?
שלום מתן, עדכון מערכת ותוספי וורדפרס הוא לא חובה והאתר שלך יכול להמשיך לעבוד כרגיל ללא בעיה, אך בדרך כלל שמערכת ותוספים לא מעודכנים הרבה זמן באיזה שהוא שלב תצוץ בעיה או חס וחלילה פריצה לאתר ואז יהיה יותר מורכב לעדכן את הכל כי בעצם המערכת והתוספים לא עודכנו הרבה זמן ומן הסתם לאחר עדכון יכולות להיווצר בעיות תאימות שונות.. לכן מומלץ מאוד לשמור על הדברים מעודכנים כדי למנוע דברים אלו מראש.